Benefietconcert 13 februari 2010

Op zaterdag 13 februari wordt in de Ontmoetingskerk een benefietconcert gehouden ten bate van de Stichting Oekraïne Nieuwleusen. Gospelkoor Lord's Moor Singers uit Heerenveen hebben voor deze avond hun medewerking toegezegd. Het eerste deel van het concert is interactief. Dat wil zeggen dat er interactie is tussen het gospelkoor en u. Hierbij kunt u een aantal liederen uit hun repertoire kiezen om met elkaar te zingen. Enkele nummers zijn bijvoorbeeld: Samen in de naam van Jezus, Go, tell it on the mountains, He’s got the whole world in his hands, We shall overcome en de kracht van Uw liefde. Het tweede deel van het concert zal het koor optreden met het nederlandstalige programma "Ga, zoek en vind". Het gaat over een zoektocht die bijna iedereen meemaakt in zijn leven. Het is ook een muzikale ontdekkingstocht met muziek uit diverse windstreken. Het belooft een mooie avond te worden. De opbrengst is bestemd voor de voedselactie. Met het geld dat voor de voedselactie wordt opgehaald worden ter plaatse in de Oekraïne voedselpakketten samengesteld. Met deze voedselpakketten worden de armste gezinnen in Beregovo in de Oekraïne geholpen. Dat is helaas nog altijd hard nodig. De organisatie hoopt op een grote opkomst.

Het concert begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.
De kosten bedragen € 7,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar gratis entree.


Gospelkoor Lord's Moor Singers

Gospelkoor Lord's Moor Singers uit Heerenveen werd in maart 1971 opgericht met het doel jeugddiensten te kunnen opluisteren. Lord's Moor Singers is een bekende naam in Friesland en omstreken en betekent: de zangers uit het veen van de Heer. Sinds haar oprichting heeft het koor een reputatie opgebouwd waar het trots op mag zijn. Door de jaren heen heeft het repertoire zich ontwikkeld tot wat het nu is: een plezierige mix van praiserock, black gospel, a capella nummers en gevoelige ballads.

Sinds een paar jaar verzorgt het koor ook interactieve diensten en concerten. Het eerste deel van dit concert van vanavond zal interactief zijn. Want het luisteren naar gospelkoor Lord's Moor Singers is natuurlijk geweldig, maar het is eigenlijk nog veel fijner om samen te zingen. En het allermooiste is dat u bepaalt wat we samen gaan zingen. U kunt tijdens het eerste deel van het concert aangeven wat u graag samen met het koor wilt zingen.

Naast dit "normale" repertoire is gospelkoor Lord's Moor Singers ook bekend door het brengen van geheel nederlandstalige programma's die speciaal voor het koor zijn geschreven. Bekende projecten uit het verleden zijn: "Brood om te delen", "Babel", "Eigen keus" en "Wonderen". In het tweede deel van het concert van vanavond is het koor te zien en te horen met het project "Ga, zoek en vind..."over de zoektocht die bijna iedereen maakt binnen het geloof. Meer informatie over het koor is te vinden op de website.

Gospelkoor Lord's Moor Singers wordt begeleid door een band bestaande uit pianist Hans van Kampen, drummer Justin Beenen en gitarist Wim Venema.

De dirigent

Hans Bergman (Groningen, 1957) was er als muzikant al vroeg bij. Op de kleuterschool speelde hij af en toe op zijn mondharmonica voor zijn klasgenootjes. Vanaf zijn twaalfde speelde hij als organist bij enkele jongerenkoren. Tijdens de vooropleiding voor het Conservatorium ontstond zijn interesse voor het dirigeren van koren. Hans studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Koordirectie volgde hij bij Cees Rotteveel. Daarnaast speelde hij ook veel lichte muziek. Eerst in de destijds regionaal zeer bekende formatie "Fingertips", later in de top-40-band "Under Cover". Naast docent muziek en CKV op C.S.G. Comenius te Leeuwarden is Hans sinds 1982 werkzaam als koordirigent. Daarbij heeft hij zich op vele terreinen bewogen. Hierbij had hij veel plezier in de combinatie van een klassieke opleiding en ervaring in de lichte muziek. Hij heeft in de loop der jaren ook vele koorarrangementen geschreven en uitgevoerd. In eerste instantie voor zijn eigen koren, maar intussen worden zijn arrangementen ook door vele andere koren uitgevoerd.

Sinds 1 januari 2008 is Hans de dirigent van gospelkoor Lord's Moor Singers.